Gaat het wel zo goed als je zou willen? Voor jezelf, in je team of in je organisatie? Voel je het ongemak, de uitdaging of het potentieel? Verdiep die verbinding met jezelf, met anderen en op de inhoud. Organisaties groeien als mensen groeien. Verbeelders van verandering zijn sparringpartners, programmamakers, coaches, trainers en inspirators met verhalen die je aan het werk zetten. Wij prikkelen verbeeldingskracht, houden de spiegel voor, reiken wegwijzers aan en versterken de makersenergie van jou en je team. Ga met ons op reis en we brengen samen de toekomst dichterbij.

Verbeelders van verandering

Ben je zo'n goede leider
als je zou willen?

Spiegel wat er is, wat kom jij tegen? Verrijk je blik: zie wat je onbewust in stand houdt en visualiseer wat er kan zijn. Ontwikkel je Natuurlijk Leiderschap en zet een volgende stap in jouw persoonlijke ontwikkeling. Dat is de focus in de programma’s, executive coaching en de trails van Verbeelders van verandering.

Ga bijvoorbeeld mee 23-27 november 2022 met Edmond & Laura naar winters Italië. Liever mooier weer? Laura gaat 7-15 april 2023 naar Botswana. Liever dichterbij huis? Dat kan ook, ga dan 5-9 oktober 2022 mee met Erna en Edmond naar de waddenDe natuur kun je ook het hele jaar door beleven tijdens de jaargang Natuurlijk leiderschap in het ritme van de seizoenen. Wil je liever eerst meer weten over Natuurlijk Leiderschap en onze wegwijzers? Lees dan ons boek Wat je ziet doe je zelf.  Wanneer je als professional met dit gedachtegoed aan de slag wilt en zelf dit soort programma's wilt faciliteren, kijk dan eens naar ons ILS Practitioner programma, het start weer in september 2022.

Gaat het zo goed in je team
als je zou willen?

Je weet wat je wilt, je hebt een doel voor ogen, hup, meteen van A naar B, geen getreuzel, geen omwegen, gewoon neuzen dezelfde kant op en doorlopen. Dat blijkt vaak makkelijker gezegd dan gedaan. In welk ritme ontstaan de mooiste resultaten? Durven jullie te vertragen om later te kunnen versnellen?

Hoe kijken jullie naar welk gedrag werkt en niet werkt in jullie team? Ken je elkaars kwaliteiten en kun je elkaar helpen wanneer de druk toeneemt? Waarderen jullie verschillen en kunnen jullie alle belangen afwegen en dan toch een gedragen beslissing nemen hoe verder te gaan? Veel vragen die allemaal langskomen in de ontwikkeling van teams. De verbinding met elkaar wint of verliest kracht in elke interactie, en hou dan de energie er maar eens op, zeker wanneer het lastig wordt. Dat vraagt aandacht en ambacht en dat kun je samen ontwikkelen. Teamontwikkeling doe je samen en niet alleen met je hoofd, maar ook met hart en handen.

Gaat het zo goed in je organisatie
als je zou willen?

Zijn jullie excellent bezig in klant-, toekomst- en resultaatgericht werken? En met de blik naar binnen: is dat ook bestendig? Zie je het systeem en vergroot jullie manier van werken de innovatiekracht en veerkracht van medewerkers? Welke barrières of uitdagingen komen jullie steeds tegen? Ontwikkel jullie organisatie- en aanpassingsvermogen, maak processen en ook de ongeschreven regels en stille verlangens zichtbaar, zodat jullie expeditie stoelt op reële verwachtingen en gedeelde doelen. 

Kernwaarden of een businessplan staan zo op een A4-tje, maar zijn ze ook aantrekkelijk, herkenbaar en haalbaar voor alle betrokkenen? Door de gewenste uitkomst samen te verbeelden boor je ieders makersenergie aan en schenk je jullie met dit gezamenlijke verkenningsproces een nieuw vocabulaire. You cannot be what you cannot see! Bevrijd de geest uit de fles en laat de toekomst binnen. Met een organisatie specifiek ontwikkelprogramma vind je de weg naar succes.