Junis Kinderopvang is marktleider in Alphen aan den Rijn, Zoetermeer en omgeving op het gebied van kinderopvang. Om zich in een snel veranderende wereld staande te houden en zelfs voorop te blijven lopen, riep de kinderopvangorganisatie al in 2011 de expertise van de Verbeelders van verandering in. 

‘Hun enthousiasme enthousiasmeert’

Co-creatie

"In co-creatie met Erna en Margon werkten wij sinds 2016 aan een maatwerk leiderschapsprogramma voor Junis: N!L. Erna & Margon brachten hun creativiteit en ervaring in om een leiderschapsprogramma te ontwikkelen dat volledig geënt was op Junis. Vanuit Junis voedden directeur Ontwikkeling Anne Petra Sibbles en directeur-bestuurder Marie-Louise van Mourik van Junis hen met hun kennis en ervaring van de organisatie en ambities voor de toekomst. Zij voerden Erna en Margon mee in de dagelijkse praktijk van Junis, om zo gezamenlijk de vertaalslag te kunnen maken vanuit de theorie. Natuurlijk Leiderschap voor Junis (N!L) vond zo zijn basis in een samenwerking die zich even organisch en natuurlijk ontwikkelde als het programma zelf, met een herkenbare gedeelte signatuur. "

Meemakers

Zo staat het geschreven in het boek Samenhang in samenwerken, Hoe Natuurlijk Leiderschap onze organisatie verstrekt door Marie Louise van Mourik & Esther Daniels (ISBN 9789090329604). Een prachtig praktijkverslag: "Meemakers: Erna & Margon, zonder jullie was er geen N!L-leergang geweest, maar ook dit boek is deels te danken aan jullie volharding om jullie wegwijzers voor Natuurlijk Leiderschap op papier te zetten. Jullie boek vroeg om een spiegelbeeld, de keerzijde van de medaille, een tweelingzus: Voilà!"

 Meer lezen? Zie www.ontdeknatuurlijkleiderschap.nl

Junisml.jpg

Aanwezig

Van Mourik: “Wat ik ook goed vind, is dat Erna & Margon steeds op de achtergrond aanwezig blijven. Iedere keer weer delen zij speldenprikken uit die zorgen dat we alert blijven. Dan wijzen ze mij op een mogelijke samenwerkingspartner of een interessant initiatief. Dat enthousiasme enthousiasmeert. Voor de komende tijd hebben we ook al weer plannen. Strategisch denken omzetten naar praktische instrumenten en verbeteringen – daar zijn ze gewoon erg goed in.”