Geen afbeeldingen of een vreemde opmaak in uw E-mail? Klik hier voor de webversie

Verbeelders van Verandering

Droomtijd: 'n (ogen)blik op 2020 van Erna & Margon

DROOMTIJD

2020 nadert. Voor ons is dat een bijzonder moment, dat al sinds onze start als een rode vlag aan de horizon wappert. Wat wil je, als je je bedrijf TOT2020 noemt… We hadden het destijds niet eens bedoeld als tijdsaanduiding, maar nu dat magische jaartal zich écht aandient, kijken mensen ons verwachtingsvol aan. En nou? Gewoon doorgaan, alsof er niets aan de hand is? Een andere naam, een andere koers? Of toch maar met pensioen? Met die vragen in ons achterhoofd gunden we onszelf wat droomtijd: tijd om ons te laten leiden door wat we diep van binnen al weten, voelen en willen…

Verbeelders van verandering

Om maar meteen de angel uit ons dilemma te halen: we gaan zeker niet met pensioen. Daarvoor zijn we écht nog te jong/energiek/vitaal/geïnspireerd/ambitieus (je mag doorhalen wat niet van toepassing is). We gaan dus gewoon op volle kracht door, maar laten ook iets achter: de bedrijfsnaam die ons vergezelde vanaf onze allereerste stappen op dit ondernemerspad. Wat in het begin ons visitekaartje was, het vlaggenschip voor onze talenten, voelt nu als een etiket dat weinig meer toevoegt. We stelden ons altijd al voor als ‘Verbeelders van verandering’ en dat is wie wij zijn en blijven. Vanaf 1 januari heten we dus ook zo, zonder onnodige omwegen of zakelijke maskers. What you see is what you get.

Het antwoord van de natuur

Hoe logisch die stap nu ook klinkt, we hebben er echt even over moeten nadenken. Niet alleen over onze bedrijfsnaam, maar ook over onze toekomst. Wat zou je willen dat er in 2020, en dus ná TOT2020, gaat gebeuren? Met die vraag gingen we op trail naar Zuid-Afrika, vertrouwend op de antwoorden die in de stilte en in de natuur verborgen liggen. We werden niet teleurgesteld. De natuur bood ons haar wijsheid op een presenteerblaadje aan, dit keer in de vorm van een hagedis. Het beest dook ineens overal op.

De roep van de hagedis

We zochten de symboliek van de hagedis op en ja hoor, die gaat over verbeeldingskracht. Een hagedis staat voor ‘dreamtime’: de tijd waarin je één bent met de natuur, jezelf en de wereld om je heen. De hagedis leert ons om aandacht te geven aan onze dromen, omdat zij het venster zijn op onze wijsheid en inspiratie. Goed, dat moge gerust een aanwijzing heten, maar om die nog wat kracht bij te zetten, liep ineens een gigantische hagedis van meer dan een meter lang recht op ons af. Het was een magisch moment. Zo overduidelijk en onontkoombaar hadden we de signalen uit de natuur zelden gekregen, dus er restte ons niets dan ze te omarmen. Om met de woorden van Johan Cruijff te spreken: je gaat het pas zien als je het doorhebt. 

Dream on…

Als dank gaven we de hagedis een prominente plek in ons logo, ere wie ere toekomt. Droomtijd dus. Als Verbeelders van verandering roepen we die op, dompelen we ons erin onder en geven we hem woorden en betekenis. Met die aanpak nodigen wij mensen, teams en organisaties uit om hun eigen dromen en visioenen te bevrijden. Vanuit die innerlijke wijsheid wijst zich dan als vanzelf de volgende stap. Dát is onze wens voor het nieuwe jaar en het hele decennium dat daarachter ligt: dat het een droomtijd wordt die ons allemaal dichter bij onszelf, en daarmee juist verder zal brengen. 

“So watch your dreams closely and pay attention to your visions. They will always guide you and lead you, but most especially at this time.” -Steven Farmer

Heb het goed, graag tot in 2020, Erna en Margon.

Logo Verbeelders van Verandering

Verbeelders van Verandering vind je op: www.verbeelders.com
ERNA@TOT2020.NL • 06-43021556 • MARGON@TOT2020.NL • 06-22803212